Бачко Добро Поље: Драмски студио „Греда” враћа се на сцену

БАЧКО ДОБРО ПОЉЕ: После дуже паузе проузроковане пандемијом коронавируса, у Бачком Добром Пољу је, захваљујући Драмском студију „Греда“, поново оживео културни живот. Културни ентузијасти у оквиру овог  драмског студија поново су ступили на сцену.
њ
Фото: Ласло Киш

- Корона је све је укочила па и културу. Иако нисмо могли да се састајемо и имамо пробе, правили смо планове за период кад се стекну услови за наставак наших активности, и ево управо се овог лета отворила врата за наставак и почели смо да радимо. Имамо готове планове, али видећемо шта ће се догодити у наредном периоду – рекао је Радоје Раонић, руководилац Драмског студија „Греда“.

У организацији „Греде” одржано је књижевно вече у предивном амбијенту Раонић салаша, посвећено збиркама песама Ангелине Јозичић која је одрасла у Бачком Добром Пољу, а  дуже време живи у Немачкој. Ауторка презентованих књига, збирки песама „Буђење“, „Један обичан живот“, „Кругови живота“, „Божанска искра“ и „Нови живот“, није заборавила свој родни крај, своје Бачко Добро Поље где су јој у сећању остали најлепши животни периоди, они  који су је и инспирисали за писање стихова у којима прави параболу између младости и данашњег живота, али увек се носталгично враћа на свој родни крај, своју младост и детињство.

У амбијенту бујног зеленила и етно раскоши, о поезији Ангелине Јозичић је из угла професора књижевности говорио Марко Самарyија, док је млада талентована песникиња и глумица Катарина Фејди, вече украсила инспиративним казивањем Ангелининих стихова. Око педесетак љубитеља лепе речи, аплаузима и речима похвале су наградили ауторку и све учеснике вечери у правом војвођанском стилу.       

 Ласло Киш

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести