„Дани чуда” донели Ђурђевдан у септембру

ЂУРЂЕВО: Трећа по реду дечја манифестација „Дани чуда“ одржана је у петак, овог пута у центру Ђурђева, а претходне две године у Жабљу. На почетку изведен је дечји програм, који су чиниле разне интерактивне игре попут акробација деце уз помоћ аниматора.
Program u Djurdjevu pratili i mladi i stari/promo
Фото: Програм у Ђурђеву пратили и млади и стари/Промо

Најмлађи су неуморно пратили тадашње менторе, па им је перформанс „Хаос кабаре“, који је уследио, помогао да се одморе и уживају уз плес. Током кабареа, посетиоци су имали прилику да чују различите музичке жанрове и уживају у неколико врста плесова, а одрасли су у тим тренуцима били радоснији од својих малишана . Крај вечери зачинио је ватрени и лед-шоу групе „Хаос аниматори“ и ватромет, који су све оставили без даха.

Организатори су дочекали велики број деце и њихових родитеља, као и претходне две године, када су уживали у игри балонима, разноликим светлосним ефектима, у игри са кловновима и

роботом-џином, занимљивим наступима и костимима аниматора, као и у самој музици и атмосфери. Чланица општинског већа за културу и организаторка догађаја Нерима Шовљански задовољна је што је на овај начин пожелела срећну нову школску годину свим ђацима.

– Њихова идеја је била да се ова манифестација зове „Дани чуда“, време када нам је најважније да се забавимо, окупимо што више суграђана и да им дамо добар разлог да изађу из куће, прошетају са својом децом и улепшају им дан – каже наша саговорница.

Деветогодишња Сара пратила је програм од почетка до самог краја и није могла да се одлучи шта јој је било најзанимљивије.

– Јако сам била срећна када смо се сви заједно играли и када смо се ми девојчице такмичиле против дечака, то је можда било најбоље. Касније, када су дошли кловнови и робот, мало сам се уплашила јер су огромни, а касније смо се грлили и фотографисали заједно – истиче наша саговорница.

Програм је трајао око два сата, а улаз је био слободан за све. Покровитељ догађаја је Општина Жабаљ, која планира да настави традицију организујући овакве догађаје сваке године.

М. Рашић

Одрастање на селу безбрижније ако се дозира технологија

Организаторка „Дана чуда“ Нерима Шовљански сматра да постоји разлика између одрастања деце на селу и малишана у великим градовима, као и да је технологија допринела њиховом отуђивању од породице и вршњака.

– Детињство на селу је безбрижније, јер најмлађи више времена проводе напољу, опуштенији су и веселији. Једина предност града је што нуди већи избор школица и спортова. Међутим, и на селу и у граду живимо у време технологије, па је још важније посветити се деци, причати са њима и саслушати их. Нажалост, дешава се да су малишани су углавном препуштени телефонима, јер су родитељи или заузети послом или желе да одмарају. Тек касније схватимо да нисмо ни били свесни колико детињство брзо прође, а онда жалимо за сваким изгубљеним тренутком – каже Шовљанска.


Пројекат „Акценат на Жабаљ” реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 118.0933
Најновије вести