Град Вршац неће наплатити судске трошкове од пензионера

ВРШАЦ: Пресудом Вишег суда у Панчеву, вршачки пензионери који су се тужили с Градом, и прво добили новац наплаћен на име самодоприноса за канализацију, сада би морали све да врате и приде да плате судске трошкове.
vrsac, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Укупно се ради о 100 милиона динара. Од 4.000 пензионера који су по савету адвоката тужили град, чак 970 је добило новац, који сада мора да врати.

Међутим, вршачка локална самоуправа је, како је најавила градоначелница Драгана Митровић, пронашла компромисно решење, да пензионери врате паре које су скинуте с градског буyета, али да не морају да плате судске трошкове. Сматра се да ће тако пензионери, који су у целој ствари били на неки начин, изманипулисани, лакше поднети последице изгубљених судских спорова.

Ништа неће морати да плате оних 3.000 пензионера чије су тужбе одбијене и који никад нису оштетили градски буyет. И они ће бити ослобођени плаћања судских трошкова, иако би Град то могао наплатити.

Како је објаснила градоначелница Митровић, Град не може да „опрости” суме које су принудно наплаћене са градског рачуна, јер је то јавни новац, који припада свим грађанима Вршца.

„Пензионери ће морати да врате новац који су добили као и судске трошкове свог поступка који су водили против града. Нећемо их додатно оптерећивати да плаћају и трошкове поступка противизвршења“, рекла је Драгана Митровић.

В. Х.

EUR/RSD 117.6067
Најновије вести