ЈКП „Комуналац” у Врбасу шаље рачуне за август

ВРБАС: ЈКП „Комуналац“ обавештава своје кориснике да је у току подела рачуна за испоручене услуге за август.
racuni, jkp komulaca vrbas
Фото: JKP Komunalac Vrbas

Рачуни стижу на адресе 14.500 физичких и близу хиљаду правних лица на подручју врбаске општине. Просечан рачун за комуналне услуге износи близу 1.300 динара, а корисници који своје обавезе измире до 20. дана у месецу, остварују попуст од три одсто.

„Замолио бих кориснике и потрошаче наших услуга да, уколико наследе, добију или купе објекат, обавесте наше предузеће о променама власника како бисмо знали на чије име и адресу задужујемо испоручене комуналне услуге. Катастар непокретности нема обавезу да нам доставља те податке“, каже шеф Службе обрачуна и наплате потраживања Миљко Миљанић.

Миљанић поручује и представницима станара зграда да пријаве тачан број чланова домаћинстава како би обрачун воде био што прецизнији. Такође, препоручује се и редован преглед унутрашњих инсталација да не би дошло до непотребних губитака.

„Потрошачи у индивидуалним домаћинствима треба да обезбеде несметани прилаз шахтама приликом очитавања бројила од стране инкансаната. Уколико су у могућности, било би пожељно да тешке бетонске поклопце замене металним“, каже Миљанић. 

В. Х.

EUR/RSD 117.7502
Најновије вести