Камерна музика крај Тисе

Дванести међународни фестивал камерне музике “Тисин цвет” почео је минулог викенда у Новом Кнежевцу. Фестивал у вароши крај Тисе организује

Народна библиотека “Бранислав Нушић”, под покровитељством општине Нови Кнежевац и уз суфинансирање Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање АП Војводине.

Уметнички директор фестивала композитор, диригент и професор Факултета музичке уметности у Београду Александар С. Вујић нагласио је на отварању ове манифестације да је значајно да се фестивал оваквог карактера усталио у Новом Кнежевцу и има верну публику.
Прве фестивалске вечери, у петак, наступио је фински клавириста Уки Оваскаинен, који већ деценију и по ради као ументички сарадник на Факултету музичке уметности у Београду. У суботу су се љубитељима музике представили талентована флаутисткиња Милица Томић из Новог Кнежевца и београдски музичари Иван Башић (клавир) и Светозар Вујић (контрабас), док је у недељу увече наступила Вера Дражић (хармоника) из Српског Крстура. Овогодишњи фестивал “Тиски цвет” је по обиму скромнији од претходних и трајаће два викенда.

У петак 9.септембра у 19 сати у сали Народне библиотеке “Бранислав Нушић” концерт ће одржати клавиристи Александар и Никола Драгосавац из Београда, а у суботу у исто време фестивал се затвара концертом Наталије Младеновић (клавир) из Београда. Улаз на све концерте на новокнежевачком фестивалу “Тиски цвет” су бесплатни. 

   М. Мр.

 

EUR/RSD 117.8176
Најновије вести