Кикинђани спремни за “Ритам Европе”: Норвешка бајка у финалу

КИКИНДА: Екипа Града Кикинде представиће се на највећем музичко-сценском такмичењу за децу „Србија у ритму Европе“, победничком песмом „Евровизије” Краљевине Норвешке из 2009. године.
k
Фото: Grad Kikinda

Музичку нумеру „Fairytale” Александра Рибака на енглеском језику извешће Андреј Салкаи, а на сцени ће га пратити Ена Шошић, Милана Рајков и Миња Крстић.

Финално такмичење одржаће се 5. септембра у Чачку, а гледаоци ће фестивал „Србија у ритму Европе“, који се организује по узору на Евровизију, моћи да прате на ТВ Прва.

- Завршио сам Економско-трговинску школу, а већ доста дуго се бавим певањем. Задовољан сам што је баш нама припала норвешка песма, с обзиром на везе наша два народа. Кикинду и Нарвик повезује нераскидиво пријатељство. Хвала продукцији на поверењу, такође локалној самоуправи и Културном центру на подршци - рекао је Андреј Салкаи.

Чланица играчке групе Ена Шошић, потврђује да ће учинити све да Кикинду представе на најбољи могући начин, указујући да кореографија није била много захтевна.

Младим суграђанима је пуно успеха на фестивалу „Србија у ритму Европе“ пожелео председник градске Скупштине Младен Богдан.

- Видео сам видео клип који најављује наше представнике. Изгледа фантастично. Град Кикинда радо је подржао фестивал „Србија у ритму Европе“. Мислим да на прави начин промовишу праве вредности, а ми ћемо и наредне године бити део ове лепе музичке приче. Верујем да ће ова деца Кикинђанима пружити разлог да буду поносни - рекао је Богдан.

Директор фестивала „Србија у ритму Европе” Давид Макевић, указао је да се овако промовишу млади таленти, а да је у улози домаћина град Чачак, победник прошлогодишњег фестивала.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести