Митровица ускоро добија туристички инфо центар

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Сремскомитровачки туристички инфо центар биће ускоро отворен у, како се наводи на сајту Града, објекту некадашњег „Ауреуса”.
sremska mitrovica, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић/Сремска Митровица

Радови на реконструкцији тог објекта су почели, а финансира их Министарство туризма, трговине и телекомуникација са 8,4 милиона динара и Град Сремска Митровица са 1,7 милиона динара.

Како је приликом обиласка радова рекао Мирослав Јокић, начелник Градске управе за опште и заједничке послове и имовину, рок за извођење радова је 90 дана.

Највећи део простора туристичког инфо центра биће изложбени простор тзв. "showroom", где ће бити изложени сувенири, штампани и електронски материјали који презентују наша локална богатства и туристичке потенцијале, а мањи део објекта ће бити искоришћен за канцеларијски простор.

Сремска Митровица има много тога да понуди домаћим и страним туристима, од фрушкогорских лепота, преко богатог културно-историјског и материјалног наслеђа античког Сирмијума, до разноликости флоре и фауне Специјалног резервата природе „Засавица”, рекао је Петар Самарџић, заменик градоначелнице и додао да је ове године започета припрема и новог туристичког производа за наредно лето, а то је градска плажа и летовање на Сави.

Сви ови туристички потенцијали сада ће се лакше презентовати посетиоцима нашег града путем туристичког инфо центра који је деценијама уназад недостајао Сремској Митровици.

Биће то место где ће туристи моћи да добију све потребне сервисне информације, да купе неки од градских сувенира, да пробају и купе неке од сремских специјалитета, али и да у дегустационом салону предахну уз шољицу кафе, чашу домаћег сока или фрушкогорског вина локалних произвођача.

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести