Отворена 10. Регионална изложба ручних радова и рукотворина у Бечеју

БЕЧЕЈ: Уместо да временом расте интересовање излагача, самим тим и заинтересованост посетилаца на Регионалној изложби ручних радова и рукотворина у организацији КУД „Орион“ из Бечеја, приметно је опадање и једног и другог.
Sa svecanog otvaranja u Beceju
Фото: Са свечаног отварања изложбе ручнихрадова/В. Ј.

Оваква констатација се намеће на основу виђеног приликом свечаног отварања јубиларне, 10. по реду, изложбе у Градском музеју Бечеј. Мање изложених експоната, а и посетилаца, мада је у питању први јубилеј.

– Тачно је да имамо мање излагача, самим тим и радова, али квалитет изложбе није умањен. Напротив. Изложени радови су висококвалитетни, чак имамо и неких нових рукотворина – сазнајемо од председнице секције ручних радова при КУД „Орион“ Марије Молнар.

Ове године је презентовано 342 рада, 110 излагача из осам насеља: Бачког Градишта (14), Бачке Тополе (29), Бечеја (21), Будисаве (6), Врбаса (9), Србобрана (6), Темерина (17) и Фекетића (8).

Кога занимају ручни радови, вреди посетити изложбу, која ће бити доступна до краја септембра. Улаз је бесплатан, а презентирана је широка лепеза производа вредних и спретних руку, углавном, жена, почев од разних везова и хеклараја, преко ручно рађеног накита, до рукотворина од дрвета, папира, текстила...  

В. Ј.

EUR/RSD 118.0933
Најновије вести