Пећинци ће уредити централни трг

ПЕЋИНЦИ: Десет милиона динара доделило је Министарство државне управе и локалне самоуправе Општини Пећинци за суфинансирање радова на уређењу трга око храма Светог Николе.
Obimni radovi oko hrama Svetog Nikole Foto: Opština Pećinci
Фото: Обимни радови око храма Светог Николе Фото: Општина Пећинци

Уговор који то потврђује потписао је у Београду председник општине мр Жељко Трбовић.

Министарство државне управе и локалне самоуправе обезбедило је ове године из Фонда за локал укупно 490 милиона динара, за 77 пројеката из целе Србије, а представницима 63 локалне самоуправе уговоре о додели средстава уручио је ресорни министар Бранко Ружић, који је том приликом изјавио да је у Фонду за локал 2017. године било укупно 10 милиона динара, да су прошле године та средства увећана на 320 милиона, а ове године на скоро пола милијарде динара.

Министар Ружић је рекао да увећање овог фонда и велики број пројеката говоре о оспособљености локалних самоуправа не само да пишу пројекте, већ и да одреде приоритете у потребама грађана који живе у тим локалним срединама. Председник општине Трбовић потврдио је да ће додељена средства значити општини Пећинци, јер је укупна процењена вредност радова на уређењу трга 20 милиона динара.

- Пећинци као административни центар заслужују да имају уређен трг у центру насеља. Да бисмо почели радове на уређењу трга, морали смо најпре да изградимо и опремимо нову пијацу и да стару пијацу изместимо са трга код храма Светог Николе. У последњих неколико година у уређење центра Пећинаца већ је уложено близу 15 милиона динара – рекао је Жељко Трбовић.    

    В. Х.

EUR/RSD 117.6085
Најновије вести