Продужено радно време предшколске установе у Шимановцима

ПЕЋИНЦИ: Општинско веће Пећинаца одобрило је нову одлуку о радном времену у Предшколској установи „Влада Обрадовић Камени‟, која има објекте у свих 15 насеља пећиначке општине.
1
Фото: Анита Волчевски

Кључна промена је продужење радног времена у целодневном боравку у Шимановцима. Нову одлуку по којој ће вртић радити од 5.30 до 17 сати, још треба да потврди Скупштина општине Пећинци.

- На основу анкете коју смо спровели међу родитељима у Шимановцима показало се да би запосленим родитељима, чија деца бораве у овом објекту значило да се радно време продужи за пола сата, јер би им то дало простора да по завршетку свог радног дана стигну да децу преузму из вртића - изјавила је директорка установе Анита Волчевски.

На овај начин излази се у сусрет захтевима родитеља уз прилагођавање и бољу организацију у објекту у Шимановцима, док ће у свим осталим објектима радно време остати непромењено, јер је пре пар година усклађено и од тада није било иницијатива за измену. Целодневни боравци у Пећинцима, Обрежу, Прхову, Ашањи, Дечу и Сибачу раде од 5.30 до 16.30 часова. Полудневни боравци у објектима у Попинцима, Суботишту, Брестачу, Огару, Доњем Товарнику, Сремским Михаљевцима и Карловчићу раде од 7.00 до 12  часова, док ће у објекту у Купинову рад бити организован у две смене – од 7.00 до 12 и од 12 до 17 часова.

В. Х.

EUR/RSD 117.6067
Најновије вести