Реконструкција у делу бечејске Улице Милоша Црњанског

БЕЧЕЈ: Због темељне реконструкције најдуже бечејске улице у правцу исток – запад, затворен је саобраћај у делу Улице Милоша Црњанског.
Radne mašine zauzele ulicu Foto: Dnevnik.rs
Фото: Радне машине заузеле улицу Фото: Дневник.рс 

Прво је „стоп“ моторизованим возилима постављен од Змај Јовине до Герберове улице, а затим и даље до трга Чилаг. Укупно се реновира 480 метара, а вредност инвестиције је око 47 милиона динара. Средства за реконструкцију саобраћајнице у износу 11,3 милиона динара обезбедило је Министарство привреде, а остатак за реконструкцију водоводне мреже, тротоара, колских прилаза, паркинга и зелене површине стиже из општинске касе.

Мобила екипа радника и машине извођача радова „Еко градња“ из Зрењанина и њихових партнера „Сремпута“ из Руме преплавили су поменути простор. Тако ће бити до половине јуна, за када је предвиђен завршетак реконструкције једне од најфреквентнијих бечејских улица, јер је у њој, између осталих, лоцирана Предшколска установа „Лабуд Пејовић“.

Из локалне самоуправе моле суграђане за мало стрпљења, како би се посао урадио на време и како треба. Имајући искуство са централним градским тргом, тргом Чилаг и Доситејевом улицом, верује се да ће тако и бити.

Како је раније обављена реконструкција коловоза у Змај Јовиној улици на источној страни централног градског језгра, актуелни радови затварају северну страну, предстоји реконструкција Улице Золтана Чуке са западне и Зелене улице са јужне стране. Етапа по етапа и центар Бечеја, као некад, добија препознатљив и функционалан изглед.

В. Јанков

EUR/RSD 117.6085
Најновије вести