Риболов, свињокољ и војвођански деликатеси на „МАНИЋ – ТИСА 63”

Зимски риболов уз традиционални свињокољ окупиће велики број гостију на Осмој међународној манифестацији „Манић – Тиса 63”, која ће се одржати 6. и 7. децембра у кампу код бране у Новом Бечеју, најављено је на промоцији те приредбе  у популарном "Бибињу" на Рибљој пијаци.
1

Осим тога, биће организовано надметање у надевању кобасица, када ће врсни мајстори припремати кобасице по својој рецептури, а након чега ће их, испржене на таландари, предати жирију на оцењивање. Посетиоце очекује и манифестација „Традиционални војвођански диснотор” с приказом обраде свињског меса, те акција „Уради сам”, у оквиру које ће гости себи припремати оброк, а у суботу, 7. децембра, одржаће се такмичење у обарању руку.

Током промоције манифестације на Рибљој пијаци, у име Клуба љубитеља Тисе „Тиса 63” Драган Вукотић објаснио је да је реч о међународном такмичењу у риболову на манића, односно зимског бакалара, који обитава у Тиси, а „трза” на пецарошки штап ноћу.

– Уједно ћемо отворити зимску сезону риболова на манића, уз традиционални свињокољ јер желимо нашим гостима из иностранства да покажемо како се то ради на овим просторима – појаснио је Вукотић, и додао да ће се припремати разне ђаконије, попут чварака, кобасица, масног  паприкаша, салчића, шваргли, пихтија... – Наша манифестација се издваја од других по томе што гости могу учествовати у акцији „Уради сам”. Наши месари ће им припремити ражњиће и кобасице, а они ће, седећи око логорске ватре уз Тису, имати прилику да себи припреме оброк, као и да размене искуства с риболовцима и такмичарима.


Пријаве још сутра

Пријаве за учешће на манифестацији „Манић – Тиса 63” могу се поднети још данас путем сајта binmarkenting.rs/manictisa63  или телефоном 063/179-76-39, а више информација може се наћи на „Фејсбук” страници „Клуб Тиса 63”.


Музичар Милан Мумин, који је задужен за промовисање манифестације, напоменуо је да се многи војвођански деликатеси све ређе могу наћи на менијима ресторана па често јела попут папака у сафту и шкембића, гурмани морају да „траже свећом”.

По речима организатора, до сада је пријављено више од 50 пецароша и око 20 екипа за надевање кобасица. Када је реч о гостима из иностранства, највећи број такмичара доћиће из Мађарске, али биће их и из Словачке, Италије, Хрватске и Босне и Херцеговине.

С. Ковач

Фото: В. Фифа

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести