Школица родитељства: Нема глупих питања о бебама

БЕЧЕЈ: Половином новембра у Дому здравља Бечеј почела је да ради „Роса школа родитељства“. Претходно је лепо опремљен простор и едукован тим за рад.
bebe trudnoca
Фото: pixabay.com

- Стартовао је трећи циклус тематских предавања за труднице у седмом или осмом месецу трудноће. Наш тим чине гинеколог, педијатар, те акушерска, патронажна и педијатријска сестра, који су прошли акредитовану обуку у Градском заводу за јавно здравље Београда. Они дају потребне стручне савете сваке врсте, јер нема тешких и глупих питања, пошто је свако за добробит наше деце. Нудимо конкретну помоћ и подршку везану за трудноћу и одгајања детета - истиче директорка бечејског Дома здравља др Косана Нешић.

Свака едукација младим родитељима, укључујући и очеве, је добродошла у новом периоду њихових живота. На тај начин се превазилази, евентуални, страх код младих да се одлуче за родитељство. Одржава се пет предавања са стандардним темама.

- У почетку се дружимо једанпут, а касније два пута недељно. Теме које се обрађују везане су за трудноћу, порођај, припрему опреме и простора за новорођенче, негу бебе и породиље по изласку из породилишта, дојење и сва друга питања за које маме покажу интересовање. Поред теоретске приче, у овој школи се одвија и практично показивање и вежбе на лутки. Све полазнице добијају одговарајући писани материјал и послужиће им како подсетник у одгајању бебе. У првом циклусу било је девет, другом седам, а сада је шест трудница укључено. Већ примамо пријаве за четврти циклус у ком ће нам се први пут прикључити и један будући тата – сазнали смо координаторке „Роса школе родитељства“ у Бечеју педијатра др Мире Песлаћ.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5124
Најновије вести