Постављање роштиља по дужном метру кошта 10.000 динара, за тезге од два дужна метра цена је 7.000 динара у првој, а 5.000 динара у другој зони. Постављање „месарске кућице” стаје 50.000 динара, а шатора по квадратном метру заузећа 1.000 динара. Цена квадрата луна парк –рингишпила стаје 150 динара, док је постављање точилице 3.000 динара.
Прва зона у Турији је од дела Улице Светог Саве са парне стране од броја 20 до 40 , и са непарне стране почев од кућног броја 15 до броја 41. Предузетници који планирају пословни наступ потребно је, да доставе фотокопије решења о регистрованој делатности, односно решења о газдинству, као и доказ о уплати који треба послати на адресу: cst.srbobran@eunet.rs, (обавезно назначити које продајно место је резервисано), затим решење о испуњености услова за делатност прераде меса које издаје Министарство пољопривреде.
Центар за спорт и туризам је посебно назначио да сви производи морају бити декларисани, уз атест и отпремницу. То исто важи и за млечне производе. Решења издата пре 2010. године не важе. На 35. Кобасицијади је забрањено топљење чварака, а продаја намирница је дозвољена уз прописану документацију и декларацију.
З. Д.