Туристички комплекс "Келтско село" добитник признања "Најбоље из Војводине"

ИНЂИЈА: Туристички комплекс „Келтско село” добитник је овогодишње престижне награде „Најбоље из Војводине”. У категорији услуга инђијски тематски парк добио је признање које је потврда доброг рада у области туризма.
1
Фото: Туристичка организација општине Инђија

Сертификат је уручен минулог викенда на павиљону Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, на 53. Међународном сајму туризма на Новосадском сајму. Одлуком Покрајинске владе ознаку квалитета добио је 21 производ, услуга и манифестација којом се Војводина поноси.

Ознака за квалитет се додељује на три године и представља прилику да се истакне оно што је најбоље у Војводини. На овај начин се идентификују најквалитетнији производи из

Војводине, а сви награђени производи и услуге задовољавају европске норме квалитета. Ово је друга награда која је добијена за „Келтско село”. Прва је била „Капија успеха” коју је доделила Привредна комора Војводине.

Келтско село је тематски туристички комплекс смештен у спортско-рекреативној зони Инђије, на уласку у град из правца Новог Сада. Инспирисан животом Келта на овим просторима пре око 2.300 година, комплекс је забавно-едукативног карактера и намењен је пре свега деци. Идеја о изградњи туристичког комплекса у Инђији заснованог на теми Келта настала је још 2012. године када је израђено архитектонско идејно решење. 

У израду Главног пројекта, као консултанти архитектама, били су укључени археолози др Миодраг Сладић и др Стеван Ђуричић. Они су дали стручне смернице у вези са аутентичним изгледом објеката, начином изградње, материјалима који су

се користили, као и наменама појединих врста објеката. Историчари Сања Југовић и Александар Стевановић су потом детаљно обрадили теме живота Келта на овим просторима са акцентом на детаљима везаним за њихову одећу, накит, оруђе, оружје, новац… Елаборати са прикупљеним

подацима послужили су као основа за осмишљавање унутрашњег опремања и садржаја Келтског села.

Након неколико фаза изградње у протеклим годинама и великог дела реализације током 2021. године, радови на изградњи и опремању Келтског села завршени су у јуну и комплекс је свечано отворен 1. јула прошле године. Пројекат је реализовала Туристичка организација општине Инђија, највећим делом финансијским средствима Општине Инђија, уз субвенције Министарства трговине, туризма и телекомумикација и Покрајинског секретаријата за културу.

С. Аничић Илић  

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести