У Бечеју ђацима генерације по таблет

БЕЧЕЈ: Како је већ годинама устаљено, у свечаној сали бечејске Градске куће приређен је пријем за основце који су у тек завршеној школској години бележили успехе у наставном програму и ваннаставним активностима. Укупно су уручена 132 признања.
с
Фото: Општина Бечеј

- Школска година иза нас је била изазовна, како за ученике и њихове породице, тако и за цео образовни систем. Поносни смо на нашу децу како су одговорила неуобичајеним обавезама, а било би далеко више признања да су се одржала сва предвиђена школска такмичења. Уручили смо признања ученицима који су забележили запажене резултате на окружним и републичким такмичењима у области спорта, такмичењима из појединих предмета, вуковцима и ученицима генерације – рекла нам је Далила Дујаковић, чланица Општинског већа задужена за ресор образовања и социјалне заштите.

Вуковаца је било укупно 44, а награђени су књигама. Школа „Здравко Гложански“ предњачи са 17 диплома, следе „Север Ђуркић“ (8), „Петефи Шандор“ (6), „Шаму Михаљ“ у Бачком Петровом Селу (5), док су по четири вуковца имали истоимена школа у Бечеју и „Светозар Марковић“ у Бачком Градишту. У области спорта додељена је 41 награда,  у виду минијатурних пехара са угравираним грбом општине Бечеј и именом добитника, а 40 их је примило књиге за успехе на такмичењима из разних предмета.


Лаптоп за Сабрину

Уместо заједничког испраћаја средњошколаца и уручења награда, ове године су Гимназија, Економска и Техничка школа то урадиле на одвојеним школским приредбама, где су представници општине ђацима генерације уручилили по лаптоп. Из оправданих разлога четврта средња школа за ученике са посебним потребама ШОСО „Братство“ то није урадила, па је на пријему за основце лаптоп уручен ученици генерације Сабрини Сиђи. - Свих 11 година током школовања путовала сам из Аде и није ми било тешко. Стекла сам звање и знање фризера. Радујем се признању ученик генерације и очекујем да се запослим, како би од стеченог знања могла да зарађујем за живот - вели Сабрина Сиђи.


Ђаци генерације - Уна Иванишевић (ОШ „Север Ђуркић“), Урош Коруга (ОШ „Здравко Гложански“), Фиона Ловаш (Музичка школа „Петар Коњовић“), Кинга Талош (ОШ „Петефи Шандор“), Викторија Хајду (ОШ „Шаму Михаљ“), Наталија Халили (ШОСО „Братство“) и Вивијен Ханак (ОШ „Светозар Марковић“ у Бачком Градишту“), награђени су таблет уређајима.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести