Упознавање с технологијама последње генерације

ЗРЕЊАНИН: Бањалучка компанија “Ланацо” отворила је врата талентованим студентима Техничког факултета “Михајло Пупин” из Зрењанина како би се боље упознали са радом на технологијама последње генерације и побољшали своје практичне вештине.
 Zrenjaninski studenti u it kompaniji „Lanaco”  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Зрењанински студенти у ит компанији „Ланацо” Фото: Дневник.рс

Осам студената завршних, основних и мастер студија провело је неколико дана у “Ланацо” технолошком центру радећи на развијању софтверских и системских решења која омогућавају управљање великим бројем података, високу поузданост, модуларност, те истовремени рад великог броја корисника.

У наредном периоду, захваљујући сарадњи са Техничким факултетом “Михајло Пупин” и Градом Зрењанином, “Ланацо” ће наставити да кроз трансфер знања о технологијама последње генерације допринесе унапређењу развоја академске заједнице, са жељом да млади талентовани кадрови на време и на прави начин дођу у контакт са последњим ИТ достигнућима, те да се помере границе могућности за креирање ИТ иновација које су данас актуелне.

„Велико ми је задовољство што ми је пружена прилика да будем део једне овако квалитетне иницијативе и регионално успешне ИТ компаније. Заиста нам је велика част што смо дошли у Бањалуку на усавршавање и упознавање са менторима који ће нас у наредном периоду водити кроз магични свет ИТ достигнућа на глобалном нивоу, помоћи нам да се на најбољи начин профилишемо и на прави начин се одредимо према развоју у сигурно данас најперспективнијој грани индустрије“, поручио је студент мастер студија Техничког факултета “Михајло Пупин”, смер Информационе технологије Велибор Премчевски.

Компанија “Ланацо” иде у корак са савременим ИТ иновацијама и технологијама будућности и пратећи трендове  развија и будуће кадрове.

„Ово је био мој први озбиљнији сусрет са савременим технологијама последње генерације. Драго ми је што је компанија “Ланацо” препознала потенцијал у нама и пружила нам јединствену прилику да учимо од најбољих, да кроз наше ангажовање помогнемо нашем граду да постане још успешнији у ИТ индустрији и на квалитетан начин промовишемо рад у индустрији будућности међу нашим вршњацима у Зрењанину“, поручио је Предраг Чалић, апсолвент Техничког факултета “Михајло Пупин”, смер Информационе технологије.

        Ж. Балабан

EUR/RSD 118.3414
Најновије вести