Уручење награда за почасног грађанина Бечеја 1. августа на Дан равноправности

БЕЧЕЈ: Предлог Комисије за доделу годишњих „Првоавгустовских награда“ и звања почасни грађанин општине Бечеј, које се додељује сваке пете године, прихваћено је једногласно на јучерашњој 12. седници Скупштине општине Бечеј и председник општине Бечеј Драган Тошић уручиће признања у виду плакете у недељу на свечаној седници поводом Дана општине, која је заказана за 10 сати.
11 - becej nagrade
Фото: В. Јанков

Треће звање почасни грађанин општине Бечеј у новом формату, после ликовног педагога и сликара Виктора Шкрабња и привредника и друштвеног радника Михајла Шевића, припало је фронтмену музичког бенда „Ева Браун“ и оснивачу и председнику хуманитарне родитељке организације ДМД (Дишенова мишићна дистрофија) Горану Васовићу. Када су годишње „Првоагвустовске награде“ у питању, ове године ће бити додељено седам. Четири су колективне, Дом здравља Бечеј, Круг интелектуалаца „Браћа Тан“, Куглашки клуб Војводина из Бачког Градишта и бечејска Основна школа „Петефи Шандор“, а три појединачне, ликовни уметник из Бачког Градишта Чаба Ридег, генерални директор компаније „KWS“ др Павле Скленар и реномирани виолиниста Ђула Тол.

В. Јанков

Приобаље Тисе добија спортски и угоститељски садржај

На истој седници су донета решења о отуђењу непокретности из јавне својине општине Бечеј, конкретно продаји неколико парцела у приобаљу Тисе намењене спортско-рекреативном и туристичко-угоститељском садржају. Понуда је стигла од компаније Дуна Импровмент, коју заступа директор Андраш Балинт. По окончању овог купопродајног посла, општинска каса би требала да буде пунија за око 98 милиона динара.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести