Златник прворођеној беби из Избишта

ВРШАЦ: Дугогодишња је пракса вршачке локалне самоуправе да прворођену бебу награди пригодним поклонима и тако покаже да подржава рађање. Овај пут градоначелница Драгана Митровић обишла је породицу Зеленковић у селу Избиште.
1
Фото: Dnevnik.rs

Марија и Јован Зеленовић добили су 3. јануара сина Матеју, а већ имају Димитрија. Одлучили су да остану на селу и да се баве пољопривредом, како су то чинили и њихови преци. Градоначелница је честитала родитељима на принови и увећању породице, рекавши да је издвојено 50.000 динара као поклон за набавку дечије опреме за Матеју и пожелела да се у овој и наредним година повећа број новорођене деце.

Градски секретаријат за социјалну политику ће и даље мерама активне социјалне политике помагати родитељима који су се одлучили да имају више деце. Чланица Градског већа Татјана Николић је рекла да у склопу бриге о популационој политици родитељи малог Матије имају право на родитељски додатак за друго дете.

Уз ово, као и ранијих година, златара „Боби“ се као дародавац придрижила и Матеји је даровала златник, што је иначе и стари обичај да се од настаријих чланова породице новорођенче окити златником.

Р. Јовановић

EUR/RSD 117.5248
Најновије вести