Барокна музика Вивалдија и Хендла у Синагоги

Још један новогодишњи концерт очекује нас 21. јануара у Синагоги, на којем ћемо слушати барокну музику Вивалдија и Хендла, у извођењу ансамбла “Њу тринити барок”:

Невена Мајдевац, барокна обоа, Катарина Ђорђевић и Ивана Завишић, барокне виолине, Ана Торбица, барокна виола, Срђан Сретеновић, барокно виолончело, Војислав Деспотовић, виолоне, Дарко Карајић, лаута и теорба, и Предраг Госта, чембало и оргуље, који ће и дириговати. Уз ансамбл “Њу тринити барок” наступиће и мецосопран Драгана Поповић.

Предраг Госта је рођен у Београду, где је почео да свира виолину у својој шестој години. Основне и постдипломске студије соло певања и чембала завршио је на чувеном Колеyу за музику у Лондону „Тринити“, након чега је отишао у САД на Државни универзитет Yорyије у Атланти, где је завршио мастер студије из соло певања, хорског и оркестарског дириговања. Госта је уметнички директор барокног оркестра на историјским инструметнима „Њу тринити барок“ у Атланти, који важи за један од најбољих барокних оркестара у САД-у. Пре четири године је основао Барокну академију у Београду, а 2014. и Нову београдску оперу.

Улазнице за овај концерт стају 500 динара и продају се у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2/3, од 8 до 14 часова, као и два сата пред почетак концерта у Синагоги.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести