Бенд „Грејви Тјун” три године постојања обележио албумом

Три године од оснивања, новосадски бенд Грејви Тјун (Gravy Tune) обележио је албумом првенцем ‘’Онај који верује’’, који је 1. јула објавила

регионална издавачка кућа ’’Lampshade media’’ из Београда. На албуму се налази шест песама које потписују  оснивачи бенда: гитариста Золтан Лошонц (музика и аранжман) и певачица Марија Бајић Маша (текстови). Нумере су жанровски веома разнолике, а кокетирају са бројним стиловима у оквиру рок музике, од фанка до yеза.

Три песме, које ће ускоро такође бити објављене, снимили су у Студију М у Новом Саду. Грејви Тјун настао је 2013. године  и већ се добро показао на новосадској и војвођанској клупској сцени. Група је учествовала и на фестивалима где је, углавном, представљала ауторски рад. Концертна промоција албума одржана је на Броду Театар у Новом Саду и то је био посебан угођај, јер Грејви Тјун чине изванредни музичари који праву магију стварају уживо на сцени. Необична боја гласа и жестока енергија женског вокала, као и упечатљива гитарска свирка, је оно што издваја Грејви Тјун.

До сада су објавили два видео спота који су доступни на Јутјубу. - Окупили смо се 2013. године да музиком искажемо оно  што осећамо, да то поделимо са људима у нади да ћемо допринети нечем добром  и  лепом! Наши наступи се нижу, срећемо предивне људе где год да одемо, који нас мотивишу да наставимо даље! Без тих људи нема ни нас, јер да би заиста живела, музика тражи размену енргије,  и  свој пун израз добија тек у тој чаробној интеракцији – каже Маша Бајић.

Између осталог Грејви Тјун су учествовали на Фестивалу уличних свирача у Новом Саду 2013. и 2015. године, као и на мини фестивалу Нове снаге рокенрола у новосадском клубу Квотер  у децембру 2015. Намера им је да концертно што боље представе свој албум, па да поново уђу у студио са новим идејама.

– Нема компромиса у стваралаштву, важно је изразити оно што носиш у себи и онда нема грешке. Желимо да мотивишемо све оне који су деморалисани због недостатка подршке рок музици и здравом мејнстриму, јер има много добре музике која треба да „изађе на видело” – каже Золтан Лошонц, који иза себе има велико искуство на бини али и у студијском раду, и који је између осталих сарађивао са Тањом Бањанин, али и зрењанинским андерграунд уметником Панта шикља нафта.

Осим Золтана и Маше, Грејви Тјун чине још Божидар Николић (бас) и Бранко Јанковић (бубњеви). Њихова музика доступна је на јутјубу и онлајн платформама (дизер, спотифај.....).

Сава Савић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести