Бранка Пујић: Беж’те страхови, живот ме чека

Четврта сезона домаће серије Синђелићи почела је 6. марта на Првој телевизији, а гледаћемо је сваког радног дана у 21 час. И даље ћемо у главном глумачком саставу

гледати Воју Брајовића, Бориса Комненића, Горана Радаковића, али ће овог пута лик Лиле тумачити Бранка Пујић. Бранка је већ два пута радила на сличним пројектима, али овај посебно истиче јер промовише породичне вредности за које она верује да су суштина нашег друштва.

Како доживљавате лик Лиле у серији Синђелићи?

- С обзиром на то да лик Лиле постоји већ 3 сезоне у серији, ја сам ипак покушала да је мало пропустим кроз себе, и дам јој неки свој лични печат. Лила је нежна, а снажна. Једна еманципована, савремена, зрела жена, која зна шта хоће. Јако је пожртвована, и пуна љубави према својим ближњима и породици, према мужу и деци. Али исто тако воли слободу, и тражи простор за себе, да се самостално оствари. Покушала сам да направим од ње један препознатљив лик, који ће се допасти публици и који ће бити узор свима онима који имају пуно обавеза и проблема, а опет успевају да све држе под контролом и суверено владају својим животом, и спремни су на промене.

С обзиром на то да серија прати живот једне савремене српске породице и говори о њиховим обичајима и моралним вредностима,

Како сте се уклопили у уиграну екипу?

- Екипа је већ толико уиграна, да ми је било тако лако да уђем у њихов ритам. Сви су ме јако добро прихватили, и толико се добро разумемо, да ми уопште није било тешко да се уклопим. На сету влада сјајна атмосфера, баш због те одличне хемије међу нама.

Какав је партнер Воја Брајовић?

- Божанствено је бити партнер Воји Брајовићу. Јако се добро разумемо као пријатељи и колеге, што је дало изванредан резултат и у нашем партнерском односу у серији. Цела екипа ме је прихватила као да сам од првог дана ту. Посебну блискост имам и са клинцима. Част ми је што сам део овакве серије.

Верујете ли да је ова серија малени допринос повратку породичних вредности које су прилично нарушене у нашем друштву?

- Породица је основна ћелија друштва, место одакле све потиче и ако је породично стабло јако, никакви ветрови га неће одувати. Захваљујући стабилној породици, знаш где си и ко си. Имала сам срећу да сам рођена у здравој заједници за коју сам и дан-данас везана, подједнако као и за ону коју сам створила са својим супругом. Тако да је прави потез направити овакву серију. Такође, много ми се свиђа што се серија бави односима између свих генерација, нарочито проблемима младих људи, тинејџера. Па се тако у серији говори о неким шкакљивим темама, као што је секс, о чему се и не прича толико у нашој традиционалној култури. Мислим да је баш због те слободе, коју смо преузели од Шпанаца, серија и доживела толики успех.

Како очувати поштовање у браку, које се може ишчитати у сваком јавном наступу вас и вашег супруга?

- Без поштовања и разумевања нема праве љубави, то је оно што је битно за сваку везу, али на томе треба радити. Да би једна веза опстала важно је да оба партнера развијају своју индивидуалност, буду подршка једно другом, дају једно другом ветар у леђа.

Поред глуме бавите се педагошким радом као професор на Факултету драмских уметности, имате ћерку, шта је основна емоција или лекција коју преносите младима?

- Мислим да је за једног младог човека важно да зна, да се у животу увек трчи маратон. На личном и професионалном плану, важно је знати да у том маратону увек треба себе да поредимо са самим собом. Не треба се упоређивати са другима, већ увек тежити свом максимуму, и развијању својих потенцијала. За младе људе битно је да знају шта су им приоритети, да увек задрже свој идентитет, интегритет и достојанство. Реченица коју волим да кажем је: „Беж’те страхови, живот ме чека!”

Који нас још пројекти очекују од Бранке Пујић?

- Поред серије „Синђелићи”, коју тренутно снимам, радим у позоришту. Две актуелне представе у којима ме можете гледати су „Погрешан број” и „Чикашке перверзије” (11. марта у Сава Центру). Такође, доста радим са децом узраста до 18 година, у свом драмском студију „Мали театар”, а ускоро бих требало мало више да се посветим свом докторском пројекту.

Снежана Милановић

 

Бракови и разводи

Испратите како се необична породица Синђелић снашла са новим искушењима. Наиме, Лила и Сретен ће морати да нађу начин да се изборе са проблемима своје деце, али и сопственим. Ева и Методије ће заказати венчање, али да ли ће свадбе уопште бити? А, и Језда би да се жени! И таман кад помисле да ће све бити у реду, нови пар у породици је на помолу. У породицу која је задужена за Ваш осмех, враћају се неки стари, али долазе и нови ликови. Да сваки дан буде подједнако забаван, постараће се луцкаста тетка Дени, која се вратила из „Белог света”. У Сретеновом животу, појављује се још једна  жена којој је друго име „невоља”. И док сви „муче своју муку”, наизглед срећан пар Ристића се разводи…

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести