Дејан Савић на челу Народног позоришта

Влада Србије именовала је диригента Дејана Савића за управника Народног позоришта у Београду, потврдио је министар културе и јавног информисања Владан Вукосављевић.

Тиме је након више од четири године прекинуто в.д. стање у националном театру, а Савића – који је до сада био вршилац дужности управника НП – након спроведеног конкурса предложио је УО театра на челу са књижевником Александром Гаталицом,

Вукосављевић је, поводом тужбе редитеља Божидара Ђуровића кога је претходни УО Народног позоришта предложио за управника националног театра, али Влада Србије није донела одлуку о његовом именовању, поновио да је све урађено у складу са законом. Министар јхе ипак додао и да „сви они који сматрају да је закон у неком смислу повређен, имају судове”, али је поновио да је, по њему, „та ствар правно потпуно перфектна”.

Коментаришући смену досадашњег Управног одбора Београдске филхармоније, на основу чијег предлога је Влада поново именовала Ивана Тасовца за директора те институције, Вукосављевић је рекао да је бивши УО радио врло добро, али да ће „нови радити – одлично”. Подсетимо, нови УО БГФ чине пијаниста Александар Шандоров, музиколог Александра Паладин и композиторка Вера Миланковић, уз два члана из претходног сазива – филолога Александру Греговић и виолончелисту Александра Латковића.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести