Дилан почаствован Нобелом

Добитник Нобелове награде за литературу Боб Дилан упутио је поруку којом захваљује Шведској академији што му је доделила ово признање, истичући да је почаствован наградом

која му је омогућила да своје песме види као литерарна дела.  Славни кантаутор се није појавио на церемонији, а његову поруку је Стокхолму прочитала америчка амбасадорка у Шведској Азита Раји. „Да ми је неко икада рекао да имам и најмању шансу да добијем Нобелову награду, помислио бих да имам исте изгледе за то као и да се нађем на Месецу”, наводи се у Дилановој поруци преноси АФП.”Жао ми је што не могу да будем са вама, али молим вас знајте да сам духом дефинитивно са вама и почаствован сам овом престижном наградом”.

Дилан је такође захвалио Шведској академији што му је омогућила да своје песме види као литерарна дела.

„Ниједном нисам имао времена да се запитам: Да ли су моје песме литература?”, казао је Дилан. „Зато се захваљујем Шведској академији на томе што је нашла времена да размотри управо то питање, као и што је на њега дала тако величанствен одговор”, наводи се у поруци славног музичара.

Он је додао да „стварно речима не може описати” осећај што се прикључио редовима претходних добитника као што су Радјард Киплинг, Џорџ Бернард Шо и Албер Ками.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести