Дуг аплауз за посвету шансоњерки

Представа “Пјаф марш” Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз гостовала је ових дана у Печују, у суседној Мађарској. Кинга Мезеи, Иштван Кереши и пијаниста Иван Варга,

како наводе у Новосадском позоришту, извели су је два пута пред препуним гледалиштем тамошњег Хармадик синхаза.

– Мало ремек дело Мезеијеве, глумачко и редитељско, заправо је омаж Едит Пјаф, који подсећа на буран живот и трагичну судбину француске шансоњерке, која је остала упамћена по аутентичном и сугестивном извођењу својих ода љубави. Представи, која је нежна посвета, не само славној француској шансоњерки, већ и свим женама које умеју да воле страсно и без резерве, да живе храбро, пуним плућима, у Печују се обе вечери дуго, дуго аплаудирало – истичу у Новосадском позоришту.

Судећи по коментарима након представе, ово гостовање је било прави друштвени догађај, а утисак публике је био да је ово једна од оних представа које оплемењују. У печујској штампи објављен је и интервју са Кингом Мезеи, која је подсетила на два успешна гостовања Новосадског позоришта у Печују на тамошњем фестивалу ПОСТ, с представама “Опера ултима” која је била апсолутни шампион тог “мађарског Стеријиног позорја” и, годину дана касније, “Бана Банка”. 

Н. П-ј.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести