Нови филм Розамунд Пајк ће подићи прашину

Пртибатни рат (A Private War) филм је о Мари Колвин (Marie Colvin), вишеструко награђиваној новинарки британског Сандје тајмса (The Sunday Times), дописници из ратом захваћених зона која је, у једној од њих, сиријском граду Хомсу, 2012. и изгубила живот.
r
Фото: Youtube Printscreen

Са једне стране, на стриктно филмском нивоу, “А Private War” изгледа потресно добро. Розамунд Пајк (Rosamund Pike) још једном доказује каква је сила свог заната. Од начина говора, преко сваког мишића на лицу обележеном повезом преко ока, па до енергије која из ње исијава, Пајк по свему судећи има још једну улогу која ће и те како остати упамћена, па можда и награђена.

Све похвале, барем за сада, заслужује и режисер Метју Хајнеман (Matthew Heineman), који се одлично прешалтао са документарне на играну форму. У трејлеру можемо да видимо неколико заиста феноменалних кадрова и атипичних решења, која читавој причи дају опасну оштрицу.

Са друге стране, чињеница да је Колвин извештавала из многих светских жаришта гарантује да ће бити незадовољних сликом појединих сукоба који би своје место могли пронаћи у овом филму. Велике су шансе да таквих буде и у нашем окружењу, јер је извештавала и са Косова, за шта је и добила једно од међународних признања у области журнализма.

Филм, дакле, има све предиспозиције да подигне фину количину прашине, а са тим почиње 2. новембра.

(bosonoga.com)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести