Одложен филмски фестивал у Сомбору

СОМБОР: Организатори 3. Сомборског филмског фестивала, заједно са Градском управом Сомбора, сагледали су целокупну епидемиолошку ситуацију како у Сомбору, тако и у Србији, и донели одлуку да одржавање фестивала мора да се одложи, саопштили су данас организатори.
bioskop film pix
Фото: Pixabay.com

Закљуцено је да нису у могућности да обезбеде све мере здравствене заштите које би биле у складу са Мерама здравствене заштите и препорукама за безбедно организовање рада установа културе из домена делатности позоришта, биоскопа и организације концерата у објектима и и просторима институција које се баве културном делатношћу током епидемије заразне болести ковид-19 у републици Србији.

Због свега тога одлучено је да се услед постојећег силазног броја новооболелих особа и предвиђања стабилизације епидемиолошке ситуације у Републици Србији манифестација одложи за другу половину септембра.

Организатори моле све суграђане и госте фестивала за разумевање за наведену одлуку, с обзиром да су здравље и безбедност грађана и учесника фестивала на првом месту.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести