Гала концерт на отварању

Нову, 156. сезону, Српско народно позориште отвориће у сарадњи са Војвођанским симфонијским оркестром. У петак 23. септембра у 20 часова на сцени „Јован Ђорђевић“

Српског народног позоришту биће приређен свечани гала концерт.

Диригент, Сајмон Робинсон, гост из Велике Британије/ Словеније, водиће  први део концерта  који изводи Војвођански симфонијски оркестар, а на програму су дела Зорана Мулића, Увертира за балет “Избирачица”, Феликса Менделсона, Увертира за Шекспирофву драму “Сан летње ноћи” и Дмитрија Шостаковича, Симфонија бр 1 у ф молу, оп.10 Овим програмом симфоничари запичињу своју шесту концертну сезону.

Другим делом концерта  дириговаће  Александар Којић, диригент СНП-а, а на програму су оперска дела којима се обележава  400 година од смрти Вилијама Шекспира. Одабране су арије оперских остварења Ђузепеа Вердија и Шарла Гуноа, чувених композитора који су инспирацију налазили у Шекспировим делима (Магбет,  Отело,  Фалстаф,  Ромео и Јулија ) као и “Прича са западне стране” Леонарда Бернштајна. Арије ће извести солисти Опере СНП-а:  Свитлана Декар, сопран,  Дарија Олајош Чизмић, сопран, Јелена Кончар, мецосопран,  Игор Ксионжик, тенор,  Бранислав Цвијић, тенор,  Небојша Бабић, баритон,  Васа Стајкић, баритон,  Горан Крнета, бас и  Никола Китановски, тенор (гост из Београда).

У овом делу програма учествују Хор и Оркестар Опере СНП-а и Војвођански симфонијски оркестар. Хор припрема Весна Кесић Крсмановић, а концертмајстори су Владимир Ћуковић у Сергеј Шаповалов, режијска поставка: Катарина Матеовић Тасић, сценографија: Саша Сенковић, корепетитори: Данијела Ходоба Леш, Страхиња Ђокић. Програм ће трајати око 110 минута с паузом.
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести