Кандидати трче други круг

Још нису саопштени резултати аудиције, организоване пре десетак дана за неку од улога у мјузиклу “Лажа и паралажа”, који ће, на музику Сеада Лорбека,

и у режији Золтана Пушкаша, бити постављен на сцени Српског народног позоришта. Но, како је премијера најављена за крај априла, ускоро ће ауторски тим ипак морати да одлучи о томе ко ће све од глумаца, певача и играча, бити ангажован у овом мјузиклу.

Како сазнајемо, за неке улоге се ауторски тим, наиме, још није определио кога ће ангажовати, те ће ових дана организовати други круг аудиције, на који ће позвати само одређене кандидате, који су прошли ужи избор. Након тога ће бити саопштен комплетан избор оних који су прошли ову проверу.

Подсећамо, за учешће у овом мјузиклу врло је битно да кандидати, готово пођеднако, поседују глумачке, певачке и играчке способности. У овом мјузиклу има шест главних улога, за које се захтева глумачко, певачко и плесно умеће, а певачко за епизодне, што је укупно око 25 учесника. Алекса, Мита и Јелица су главни ликови, а једног од њих, Алексу тумачиће оперски певач СНП -а Васа Стајкић, баритон.

Музика ће бити снимљена, а певање ће бити уживо на представама. Биће укупно 18 песама, што је око сат времена музичког дела овог мјузикла у два чина. Ово је, иначе, први пут да се чувено дело Јована Стерије Поповића “Лажа и паралажа” поставља као мјузикл. Адаптација је поверена Весни Егерић, а како је раније најавио Золтан Пушкаш, иначе редитељ Новосадског позоришта/Ујвидеки синхаз, кореографкиња би требало да буде Илдико Ђенеш, а костимографкиња Андреа Ледењак.

Н. П-ј.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести