Породица Балашевић промовисала Ђолетову антологију поезије „Додир свиле”

НОВИ САД: У Улици Јована Цвијића у Новом Саду испред породичне куће Ђорђа Балашевића вечерас је његова породица за комшије, пријатеље и поштоваоце његовог дела организовала представљање антологије поезије “Додир свиле”.
balasevic foto lucic.jpg
Фото: Дневник (Бранислав Лучић)/Ђорђе Балашевић

Нова књига садржи и необјављене песме као и преписку између Ђолета и његове супруге Оливере.

Премијерно је емитована и до сада непозната песма кантаутора, а његове песме певали су тамбураши. Емитовани су и делови Балашевићевих концерата, његови говори.

Присутнима су о лепим сећањима и заједничким догађајима причала деца Алекса, Јована и Јелена и супруга Оља.

Јелена Беба Балашевић рекла је да када би се правио "роботип" оца требало би да личи на њиховог.

"Прошло ми је кроз главу како би изгледало када би требало да ја, а нећу, напишем књигу о свом детињству и кад би то било по узору на татину књигу то би било немогуће, не само зато што је он писао ванвременски, него зато што је у нашој кући сваки дан био празник. Имам фотографије, нека схвате ово новинари озбиљно, где су Оља и Ђоле обучени као ловац и Црвенкапа, а Јована као баба са великим наочарима. Ја нисам хтела да учествујем у томе као. Углавном, императив је био да неког обрадујеш, насмејеш, да неког изненадиш. Тако је и даље јер нас је он тако научио, био је велики дечак", испричала је Јелена Балашевић.

Кажу да је двориште њихове куће увек било чаролија детињства и за њих и за Јованине ћерке, а Оливера је рекла да ће ускоро и треће унуче учествовати у чаролији, јер је Алексина изабраница у другом стању.

Све приче о Ђолету присутни су испратили аплаузом, смехом или уздахом. Породица је захвалила свима који су дошли нарочито онима који нису из Новог Сада.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести