Издавачи из Србије од данас на Сајму књига у Москви

У Москви данас почиње 30. Међународни сајам књига на којем ће, у организацији Минстарства културе и информисања, учествовати и Србија.
Сајам књига у Москви
Фото: Dnevnik.rs

На нашем штанду биће изложене књиге српских писаца преведене на руски језик, избор из савремене књижевне и теоријске продукције, нови томови сабраних дела српских класика, као и монографска литература. Део програма Московског сајма су панели поводом два јубилеја: 250 година од рођења Филипа Вишњића и 125 година од рођења Иве Андрића. Такође, током манифестације о односу песничке традиције и савремене поезије у српској књижевности, као и о лирском у делу Иве

Андрића говориће професор Филолошког факултета др Александар Јерков и песник Драган Јовановић Данилов. Иначе, за Сајам књига у Москви, који траје до 10. септембра, припремљени су и каталог “Србија чита/Читај Србију“ у ком се за превођење препоручују књиге свих жанрова које су у последње две године добиле најугледније награде, електронски адресар издавача, промотивни видео и програмска брошура „Дијалози“. Како је најављено из Министарства културе и информисања, на сајму ће бити одржан и разговор са руским издавачима који објављују дела аутора из Србије.

Е. Н. Л.

Признање у Пекингу

Учешће издавача из Србије на На Међународном сајму књига у Пекингу, одржаном од 23. до 27. августа, награђено је признањем за „најбољи излагачки пробој” на кинеско тржиште. Подсетимо, на српском штанду биле су изложене књиге домаћих аутора преведене на кинески језик, одабрани наслови из актуелне песничке и прозне продукције, капитална монографска издања и теоријска литература.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести