Коељо демантује да жели да пише о Радовану Караџићу

Издавачка кућа "Лагуна", која објављује дела Паула Коеља на српском језику, демантовала је данас наводе, који су се појавили у домаћим медијима,

да бразилски писац жели да напише књигу о Радовану Караџићу.
"Лагуна" је упутила демант пишчцеву личну молбу, као и на молбу агенције "Сан Жорди", која заступа Коеља на интернационалном нивоу.
Сам Коељо се огласио на свом Твитер налогу на ову тему речима: "То је лаж, молим вас, поштујте своје читаоце".

"Новости" су јуче објавиле да Коељо жели да пише роман о Радовану Караџићу, да је његов предлог стигао у хашку ћелију ратног председника Републике Српске, као и да је славни писац спреман и да дође у Холандију и да са некадашњим лидером босанских Срба проведе две недеље, како би му овај потанко испричао како се годинама скривао под лажним именом и брадом доктора Драгана Давида Дабића.
Пауло Коељо се сматра најутицајнијим савременим писцем и његова дела продата су широм света у тиражу од преко 150 милиона примерака, објављена у 170 земаља и преведена на преко 80 језика.

Изабран је за члана Бразилске књижевне академије 2002. године, а од 2007. године је амбасадор мира Уједињених нација.
Године 2009. додељено му је признање Гинисове књиге рекорда за најпревођенијег аутора једног романа ("Алхемичар").
Његова дела "Дневник једног чаробњака" и "Алхемичар", који су га и учинили светски познатим, спадају у најчитаније књиге нашег времена, а у октобру "Лагуна" ће објавити Коељов нови роман о Мати Хари "Шпијунка".

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести