Лиам Галагер отвара овогодишњи ЕГЗИТ фестивал

Оснивач и певач групе "Oasis", Лиам Галагер отвориће овогодишњи ЕГЗИТ фестивал наступом на главној фестивалској бини у четвртак 6. јула, саопштено

је данас на првом представљању програма ЕГЗИТ фестивала.

Лиам Галагер је, како је речено, један од најнаграђиванијих музичара свих времена који је уз "Oasis" освојио чак 37 најпрестижнијих музичких награда, а тај манчестерски бенд који су медији прозвали наследницима "Битлса" за само три године од свог првог, стигао је и до највећег рок концерта у британској историји.

У чувеној анкети магазина „Q” из 2010. године, публика је Лиама прогласила за највећег фронтмена свих времена, испред осталих великих рок звезда као што су Фреди Меркјури, Џим Моришсон, Роберт Плант и Џон Ленон!

Лиамов наступ на Егзиту, како је најављено, биће посебан, јер ће он, поред хитова "Oasis", представити и свој први соло албум који су медији већ прогласили за један од најишчекиванијих у 2017. години.

Прве фестивалске ноћи на Денс Арени наступиће немачки техно продуцент Паул Калкбренер који је недавно наступио пред пола милиона људи испред Бранденбуршке капије, потврдивши статус једне од највећих звезда данашњице.

Лиам и Паул обележиће отварање фестивала, а звезда завршне, велике, журке Егзита, по узору на прошлогодишњи наступ Давида Гуете, на главној бини биће човек који је последњих пет година један од водећа три светска ДЈ-а, од чега првопласирани две године узастопно - Хардвел.

На главну фестивалску позорницу стиже и, како су га организатори назвали, глас нове генерације, популарни 22-годишњи енглески кантаутор Џејк Баг, који на Петроварадинску тврђаву долази после три албума са врха британске листе и чак 17 синглова, уз наступе на највећим фестивалским бинама и НМЕ наградом за најбољег соло извођача.

Главна бина ове године ће угостити и трио који предводи Алан Волкер, аутор хитова "Faded", "Alone", "Sing Me to Sleep" и других који у збиру достижу две милијарде Јутјуб прегледа.

Треће вечери, 8. јула, наступиће и популарна хип-хоп и дабстеп група "Foreign Beggars".

По традицији субота вече на Денс Арени резервисана је за највеће хитмејкере, а ове године "грозницу суботње вечери" отвориће Дјук Дамонт, чији су летње химне "Ocean Drive" и "I Got You" освојиле прва места топ листа уз номинацију за Греми.

У суботу ће наступити и Робин Шулц, и то са "Shed A Light", новим хитом у односу на прошло лето када га је изненадна болест спечила да доживи магију ЕГЗИТ Денс Арене и подели са публиком неке од највећих хитова претходних година – "Sugar", "Prayer in the C", "Headlights" и друге.

Следи наступ младе француска звезда Kungs, чији је мегахит "This Girl" на "Shazam - Hall of Fame" листи иза себе оставио и хитове као што су "Happy" од Pharrella или "Chandelier" од Sie.

Поред Думонта, те вечери ће на Арени наступити и остали тренутно најтраженији представници тог жанра на планети: Jamie Jones, Hot Since 82 и Black Coffee, а исте ноћи публика ће моћи да ужива уз немачку звезду Recondite чији је наступ уживо постао права глобална сензација.

Када је реч о "Експлозв стејџу", чак седам првих бендова већ је потврдило своје наступе, а предводе их чувени немачки треш металци "Destruction", који на ЕГЗИТ фестивалу наступају премијерно са новим албумом и истоименом "Under Attack" турнејом која само у прва два месеца ове године обилази око 30 градова у Европи.

На Експлозиву ће наступити и  легендарни британски хардкор панкери "Discharge", као и њихови мексички пандани "Acidez", те детроитска сензација и један од најзначајнијих деатх метал састава нове генерације, "The Black Dahlia Murder", хедлајнери највећих метал фестивала и бенд са вишемилионском базом фанова на друштвеним мрежама.

На овогодишњи ЕГЗИТ долази и амерички гриндцоре бенд у успону "Full of Hell", британски скејт-панкери из групе "Darko", те румунски блек метал магови "Dordeduh", бенд настао из култног "Negura Bungeta".

ЕГЗИТ тим, како је истакнуто током најаве, ће спојити чак четири фестивала у региону у јединствено ЕГЗИТ Лето љубави 2017. а први у низу је "Sea Star", нови фестивал у Истри који ће се 26. и 27. маја одржати у Умагу, где су већ потврђени наступи "The Prodigy", "Дубиоза колектив" и "Urban&4".

Следећи је "Револушн фестивал" у Темишвару, 2. и 3. јуна, а одмах након ЕГЗИТ фестивала, који се одржава од 6. до 9. јула, следи четврто издање "Sea Dance" фестивала од 13. до 15. јула.

Акцији "1 карта = 4 фестивала", због великог броја молби фанова продужена је до 30. јануара, ау тоиј акцији сви купци улазнице за ЕГЗИТ по цени од 6.490 динара, на поклон добијају и улаз на остала три фестивала, уз регистрацију путем сајта HYPERLINK "Egzitfest.org"Egzitfest.org од 1. до 28. фебруара.

Више информација о улазницама може се видети на сајту ХYПЕРЛИНК "Egzitfest.org", Egzitfest.org.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести