Музика која убедљиво прати космичке авантуре

Филмска франшиза “Стар ворс”, коју је креирао Џорџ Лукас, започела је свој пут, сада дуг већ скоро 40 година, давне 1977. године и постала својеврстан феномен.

Након прошлогодишње премијере седме епизоде ове франшизе, “Star Wars: The Force Awakens”, очекује нас, следеће године, осма епизода, која за сада нема још званичан наслов, као и девета, планирана за 2019. годину, чинећи тако најновију трилогију наставака.

Од првог “Стар ворс” филма, музика која прати ову космичку авантуру компонована је од стране великог уметника, Џона Вилијамса, који је током дугог низа година освојио прегршт награда, укључујући пет Оскара и четири Златна глобуса.

Иако је сада већ напунио 84 године, овај композитор је најавио да ће наставити са компоновањем музике за ову франшизу, што на првом месту обухвата осму епизоду, али са изузетком овогодишње спин-оф антологије “Rogue One: A Star Wars Story”.

Такође, Вилијамс би требало да компонује музику и за девету епизоду, као и за филмове које припрема Стивен Спилберг, а то су научно-фантастична авантура “Ready Player One” и пети део филмске франшизе “Индијана Џонс”.

Осим поменутих, Џон Вилијамс је радио музику и за филмове “Супермен”, “E.T. the Extra-Terrestrial”, “Јурасик Парк”, “Шиндлерова листа” и за прва три филма из серије филмова “Хари Потер”.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести