Богат календар концерата у Србији ове недеље

БЕОГРАД: Група "И-плеј", Калиопи, Лена Ковачевић, Един Карамазов, Васил Хаџиманов, Натали Диздар, Београдска филхармоњија, Биг бенд РТС-а, само су нека имена који ће ове недеље имати концерте у Београду, Новом Саду и Ваљеву.
muzika instrumenti
Фото: Youtube Printscreen

Гала концерт Биг бенда РТС биће одржан вечерас на Великој сцени Комбанк Дворане, са америчким џез трубачем Џоном Маршалом, који је за ову прилику одабрао програм познатих џез стандарда, али и других нумера које су постале препознатљиви део његовог репертоара.

Новосадски џез фестивал у свом 23. издању враћа се традицији уживања у џез музици уживо од 25. до 28. новембра у Малој сали, на сцени "Пера Добриновић" Српског народног позоришта (СНП), а прве вечери концертног програма наступиће "Modern Art Orchestra" из Будимпеште и новосадски састав "Akshani Project".

Другог дана ће свирати два састава - Бојан Цветковић квартет и Лана Јањанин квартет у суботу бенд "Super sax 4", док ће одмах иза њих бити изведен концерт љубљанске групе "Teo Collori & Momento Cigano".

Овогодишњи Новосадски џез фестивал затварају 28. новембра - Синан Алимановић квартет из Сарајева, Беча и Загреба и Ненад Василић трио из Београда.

Чувени Ваљевски џез фестивал у свом 37. издању биће реализован од вечерас до 27. новембра у Центру за културу Ваљево, на коме ће наступити велика регионална и светска имена као што су Калиопи, Един Карамазов, Лена Ковачевић, EYOTи Васил Хаџиманов, а програм ће вечерас започети концертима ваљевских бендова "ЛА банд", "Blue Train", "Medical Doctors", "Pilot blues band" и "Механички балет".

У сусрет премијери играног филма "Није лоше бити човек" Душана Ковачевича, у коме пева и први пут глуми - поп џез музичарка Лена Ковачевић ће одржати самосталан концерт са својим бендом, где ће направити пресек каријере кроз три студијска албума - "Добар дан за певање" (2009), "Сан" (2013) и "Џезери" (2015).

Субота, 27.11. регионалну музичку звезду Калиопи и једног од најбољих светских лаутиста и гитариста Едина Карамазова.

Калиопи и Карамазов су имали заједничке концерте и пре неколико година у региону, а у Београду су гостовали у интимној атмосфери Позоришта на Теразијама (2010).

Васил Хаџиманов бенд, радо виђени гости ове манифестације, затвориће тродневни програм 27. новембра.

Београдска филхармонија припрема необичну пловидбу кроз репертоар инспирисан морем, под управом диригента Хауарда Грифитса, у петак на Коларцу, када ће први пут са ансамблом наступити некадашњи вундеркинд, виолиниста Зију Хе, са захтевним концертом "У спомен једном анђелу" Албана Берга.

Хрватска поп музичарка Натали Диздар из Задра гостоваће такође у петак, у клубу Нови Битеф арт кафе у Београду након две године од последње посете престоници Србије.

Натали и њен бенд извешће хитове “Странац”, "Замијенит ћу те горим", "Гријех", "Мјесто за једно", "Нећеш ме, зар не", као и свој нови сингл "Кад мислим на то" и остале песме у склопу пројекта "БЕТИ".

Певачица, лидерка Маја Цветковић, гитариста Немања Велимировић и бубњар Горан Љубоја Трут као алтернативни рок бенд “И-плеј” имаће нови концерт у Београду у суботу, 27. новембра на сцени сале “Американа” у Дому омладине, н а коме ће као гости наступити Бане Сунсхине, Киза Исказ, Бојан & Романа Слачала - Артан Лили, Матија Дедић.

Пред концерт, И-плеј је објавио нови сингл и спот “Хотел Југославија”, у којем им први пут гостује музичар Момчило Бајагић Бајага, али он неће бити део концерта у суботу увече.

За сам крај актуелне недеље, такође у суботу, 27. новембра, биће изведен спектакл “Реквијем” Ђузепеа Вердија, на сцени Српског народног позоришта (СНП) у Новом Саду који ће извести Војвођански симфонијски оркестар и Хор Опере СНП-а.

Milan
27.11.2021 • 14:58
Sjajan program! Raduje me što je nešto dobro krenulo da se dešava. Ove godine sam malo zakasnio na novosadski džez festival, ali večeras sam tu. Rezervisao sam prenoćište Dvorište, tako da uživanje može da počne. Kad vidim sve ove zakazane koncerte, pomslim da je ona gadost od pandemije konačno gotova. Nažalost, još nije... Ako je išta nedostajalo sve ovo vreme, bio je taj potpuno mrtav kulturni život. Ovo sada uliva nadu
EUR/RSD 117.3664
Најновије вести