Срђан Гојковић: Ваљда ће се пандемија завршити пре него што снимимо албум

Лидер рок групе "Електрични оргазам" Срђан Гојковић Гиле изјавио је да се нада да ће се пандемија завршити пре него што та група сними нови албум.
w
Фото: Youtube Printscreen

"Једноставно живот има различитих кривина, успона и падова, тако да ја све то око изостанка концерата доживљавам као део наше неминовности. Човек се временом навикне да не иде све глатко у животу, па се суочава са различитим изазовима. Проћи ће и ово...", рекао је Гојковић за Танјуг.

Гојковић је поводом изложбе "Нови талас у Београду: Пакет аранжман (1981-2021)", недавно отворене на Калемегдану Зорице Којић и ДРагана Амброзића рекао да су четири деценије од настанка Новог таласа пролетеле јако брзо.

"Не може ништа да замени концерте, али дивно је да се барем изложба организовала, јер је ''Пакет аранжман'' био један велики прасак и бљесак у Београду. Неке нове генерације имају прилику да виде какав је то прасак био макар на фотографијама. Наравно, технологија је напредовала и потребна су два клика на тастатури да неко уђе у прилику да слуша нашу музику из тог доба", истакао је рок музичар.

Он је казао и да јубилеј 40 година постојања Електричног оргазма никако не може да почне да се обележава, јер се овај значајан рођендан се поклопио са почетком пандемије, а и слављеничка турнеја бенда је већ годину дана на чекању. Ипак, бенд је званично објавио нови датум концерта - 9. децембар у Комбанк Дворани.

"Не могу ништа да тврдим на ту тему, јер ово је већ четврти пут да мењамо датум. Ваљда више неће бити одлагања. Сад сам спреман на све, мада, коначно је кренула вакцинација. Ваљда ће нас пандемија коначно пустити на миру и пустити да свирамо пред публиком", рекао је Гојковић.

Током пандемије бенд је био и актуелан, јер су чланови "Електричног оргазма" осмислили занимљиве "лyриц" видео спотове за многе песме из богате каријере Такође објављена су и реиздања првих шест албума групе, и у плану је да се цео каталог бенда поново објави под окриљем дискографске куће Кроатиа Рекордс.

Ипак, још увек "Електрични оргазам"није снимио нову песму, сингл, спот, нити су почели да снимају нови студијски албум.

"Искрено, надам се да ће се пандемија завршити пре него што ми снимимо нови албум. Ми сада не радимо ништа у бенду, не виђамо се, немамо пробе. Само се чујемо телефоном, сви смо у некој врсти изолације, док ово траје", навео је он.

Поводом 40 година од компилације "Пакет аранжман", сада је ремастеризован тај албум, изашао је и на винилу. Идоли, Електрични оргазам и Шарло акробата су тада били најбољи београдски рок бендови Новог таласа, а више нема Владе Дивљана ни Милана Младеновића, Ивана Вдовића Вда, као и бубњара "Оргазма" чувеног Горана Чавајде Чавкета.

"Ово је све као права куга, свако може да је закачи. Жао ми је свих колега који су изгубили ту битку. На неки начин је то и било очекивано, када је кренула тако опасна пандемија. Исто тако су многи други настрадали који нису јавне личности" нагласио је Гиле.

Фронтмен "Екелтричног оргазма" искрено каже да претерано не прати нову сцену.

"Скроз сам се искључио из медија, јер тамо има гомила ужаса, тако да избегавам. На отварању изложбе на Калемегдану свирали су "Шајзебитерлемон". Веома су аутентичан бенд који заправо прати ту линију којој смо и ми припадали пре 40 година. Драго ми је да Београд и даље може да избаци један такав урбани састав који је заиста добар", закључио је Гојковић.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести