„Ново јутро“ Дуње Недељковић Серафин у Америчком кутку

НОВИ САД: У галеријском простору Америчког кутка у Новом Саду, Кеј жртава рације 2 б, у 19 часова отвара се самостална изложба “Ново јутро” Дуње Недељковић Серафин, новосадске уметнице са богатом излагачком праксом и интернационалним искуством.
i
Фото: Ilustracija

У питању је 20 слика које чине малу ретроспективу њених радова из најплодоснијег периода стваралаштва од 2004. до 2021.

- Уметница ће нас водити кроз различите мотиве који је инспиришу, од далеког Јапана до наше Тврђаве, од библије до музике и параглајдинга. Али нису само тема и колорит који је чине интересантном, већ и техника коју користи. Њени последњи цртежи и колажи настали су на ручно прављеном папиру прибављеним из једне од најстаријих фабрика Млетачке републике. Овом приликом публика ће моћи да погледа и једну од њених највећих слика - диптих из 2012. год. инспирисан параглајдингом – наводи се у најави изложбе.

Дуња Недељковић Серафин (Нови Сад, 1978) дипломирала је на графичком одсеку Академије уметности у Новом Саду 2002, а магистарску тезу “Новеле пејзажа” на постдипломским студијама графике одбранила је 2007. у класи проф. Слободана Абија Кнежевића. Од 2002. излаже самостално у земљи и иностранству. До сад је имала 20 самосталних изложби. Између осталог, излагала је  на токијском Тријеналу мале графике 2002. и 2005. Учесница је бројних ликовних колонија у земљи и иностранству. Активно се бави сликарством и графиком у атељеу на Петроварадинској тврђави. Од 2004. ради као професор ликовне групе предмет на графичком одсеку у СТШ “Милева Марић Ајнштајн” у Новом Саду.

Изложба се може погледати до 26. јуна радним данима од 10 до 17 часова.

Н. П.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести