Од „Крцка” до „Отела”

Као што у претходних сезона Београђани могли да гледају преносе из чувених светских оперских кућа, и Новосађани су сада такође у прилици да их погледају у биоскопу “СинеСтар”,

отвореном у тржном центру “Биг”. “Синестар” се одлучио за преносе из чувене Краљевске оперске куће (Royal Opera House) у Лондону, и објавио на свом сајту календар преноса њихових представа за целу текућу сезону. Једном или два пута месечно, Новосађани сада могу погледати неке од оперских и балетских наслова, које је лондонска Краљевска оперска кућа одабрала да буду приказане у биоскопима широм света.

Након балета „Крцко Орашчић”, који је новосадска публика могла да види пре неколико дана, следећи подухват у “СинеСтару” заказан је за последњи дан јануара, када ће бити преношена Вердијева опера “Трубадур”, са Анитом Рахвилишвили, Лианом Харутуниан и Грегоријем Кундеом у главним улогама.

Балетски триптих “Вулф воркс” редитеља Вејна МекГрегора, на репертоару је 8. фебруара, а инспирисан је радовима Вирyиније Вулф. “Успавана лепотица”, још један балет Чајковског, у кореографији Мариуса Петипе, моћи ће да се погледа 28. фебруара. Пучинијева опера “Мадам Батерфлај” представиће 30. марта гледаоцима оперске певаче Ермонелу Јахо, Марчела Пуентеа, Скота Хендрикса и Елизабет Дешон.

Балет “Драгуљи” у кореографији Жоржа Баланшина је 11. априла, а 7. јуна такође балет Сан / Симфонијске варијације / Маргарета и Арман, редитеља Фредерика Ештона. Вердијева опера “Отело” биће 28. јуна прилика да се чују певачиЈонас Кауфман, Мариа Агреста и Лудовик Тезије, под диригентским вођством Антонија Папана, уметничког директора Краљевске оперске куће у Лондону.

Цена улазница за ове преносе је 900 динара, а предвиђен је попуст, уколико се купују у сезонским пакетима (пет улазница по 850 динара, 10 по 800 или 15 по 700 динара). Постоје и Сениор клуб картице и Студентске картице, уз које се две улазнице за оперске и балетске спектакле могу купити по цени од 700 динара.

Н. П-ј.

 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести