Отворена врата позоришта

Вођени идејом да младим гумцима и редитељима широм отворе, врата, у Народном позоришту “Тоша Јовановић” у петак ће премијерно бити изведена “Бајка о мртвој царевој кћери”

Николаја Кољаде, у режији Наташе Радуловић, настала као студентска представа на Факултету драмских уметности у Београду у оквиру испита редитељке код професора Егона Савина. “Бајка о мртвој царевој кћери” је, иначе, позната Кољадина драма у којој ликове у прљавштини и запуштености везују очај, бесперспективност, неоствареност... У таквом свету, недостатак љубави и незадовољство свакога доводе до несрећног краја.

У представи играју Теодора Ристовски (Рима), Павле Јеринић (Максим), Милан Вучковић (Виталик), Ива Кевра (Нина). На Интернационалном позоришном фестивалу “Кољада плејз” у Екатеринбургу (Русија), у јуну 2015. године, Теодора Ристовски је добила награду за најбољу глумицу фестивала.

У народном позоришту “Тоша Јовановић” у Зрењанину, почетком недеље, изведена је и представа “Прича о Фениксима” Ненада Ланчушког. И она је рађена у оквиру пројекта “Отворена врата позоришта”, путем којег је зрењанинско позориште до сада на репертоару добило још представе “Она” Јелене Ђулвезан, Мине Милошевић и Мие Кнежевић, те “Шине” Милене Марковић, у режији Душана Мамуле. 

И. Б.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести