Промоција новог албума Ђорђа Чавића

Уз звуке тамбурице почела је промоција новог ЦД-а Ђорђа Чавића „Тамбурашки штим”, у издању ПГП РТС-а. У Камерној сали Радио Београда представљено је издање

са Чавићевим ауторским песмама али и обрадама домаћих и страних хитова уз пратњу Великог тамбурашког оркестра Радио-телевизије Војводине. Ђорђе Чавић је пожелео добродошлицу драгим колегама, представницима медија, и челницима ПГП РТС-а који су имали слуха за његов „Тамбурашки штим”.

-ПГП РТС, иза кога стоји 65 година традиције, 200.000 нумера и 18.000 наслова, доживљава другу младост. Можда то звучи претенциозно, али ово је наш повратак на велика врата, и у том смеру неговања традиције и квалитета, дакле, на том курсу је и Ђорђе Чавић који се уклапа у наш концепт – рекао је Марко Милутиновић, главни и одговорни уредник ПГП-а. Албум је представио и велики познавалац домаће музичке сцене, новинар Александар Филиповић.

-Овај албум у правом светлу представља аутора Ђорђа Чавића јер је спој традиционалног војвођанског звука али и модерних тенденција. Посебно бих волео да обратите пажњу на други део његовог албума који се састоји од маестралних обрада песама које су обележиле нека боља времена. Нема људи данас као што је Ђорђе Чавић који са таквим ентузијазмом ради. Ђорђе, хвала ти што нас увесељаваш – рекао је Александар Филиповић, новинар и уредник култне емисије „Таблоид”. Велику подршку аутору „Тамбурашког штима” пружио је и др Јован Пејчић, председник Тамбурица феста који је у многоме допринео популаризацији тамбурашке музике уз велику помоћ Ђорђа Чавића.

- Ја не бих пуно причао него бих вас поздравио песмом – кратко је рекао Ђорђе Чавић пре извођења импресивног мини концерта одабраних нумера са ЦД-а, уз подршку изванредног тамбурашког оркестра Д7. Чавића су песмом подржале и колеге Данка Стојиљковић, Жељко Самарџић, Чеда Марковић, Слоба Марковић, Влада Пановић, Ренато Хенц, као и сликар Јанош Месарош и многи други.

С. М.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести