Прва добитница Оливера Мудринић

Прва добитница новоустановљеног признања - Свечане повеље УНИМА центра Србије за развој и неговање театролошке мисли на међународном плану је Оливера Мудринић,

извршна директорка Међународног фестивала позоришта за децу у Суботици. У питању је један од најзначајнијих позоришних фестивала за децу до 18 година у свету, који је по двадесет и трећи пут одржан од 25. до 30. септембра, представио је и ове године најрелевантније луткарске и драмске представе за децу из целог света.

Управни одбор УНИМА центра прихватио је предлог Позоришног музеја Војводине, а у образложењу наводи да је „немерљива улога Оливере Мудринић у уметничком обликовању Међународног фестивала позоришта за децу у Суботици и сталном трагању за новим позоришним садржајима и формама такмичарског програма, на представљању националног луткарства појединих земаља, издаваштву, а пре свега у организацији Међународног форума за истраживање позоришне уметности за децу и младе”.

Оливера Мудринић указује да јој је током протеклих десет година и једанаест фестивала успешно реализован пројекат и даље највећа награда и оно што јој причињава највеће задовољство. Поносна је на све фестивале, на све до сада одржане међународне театролошке конференције, на двадесет објављених књига, укључујући ту монографије и зборнике, низ изложби, успешну дугогодишњу сарадњу с бројним институцијама и појединцима у земљи и иностранству и још много тога што је са сарадницима успела да оствари од 2006. до данас.

Повеља ће бити уручена 29. новембра у 20 часова, у Малом позоришту „Душко Радовић“, на отварању 47. Сусрета професионалних позоришта лутака Србије.

УНИМА центар Србије део је светске мреже Међународног удружења луткара УНИМА основаног 1929. у Прагу.

Н. П.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести