Радмили Бакочевић уручена награда „Музика класика”

Награде никада нисам лично доживљавала већ су за мене оне увек биле знак да на прави начин доприносим афирмацији наше богате уметничке сцене, казала је оперска дива Радмила Бакочевић

 поводом признања „Музика класика” за изузетан допринос класичној музици, којој је јуче уручено у Музеју београдског Народног позоришта. „Себи никада нисам била важна кроз награде већ само по квалитету певања које могу да пружим на сцени”, додала је 84-годишња примадона која је певала Вердија, Росинија, Бизеа, Сметану, Чајковског... на најзначајнијим оперским сценама, од миланске Скале до њујоршког Метрополитена.

Иначе, признање „Музика класика” као најбољи извођачи у 2016. добили су новосадска пијанисткиња Рита Кинка, виолиста Саша Мирковић, кларинетиста Васа Вучковић млади извођач године,а награђени су и композитори Светлана Савић и Владимир Пејковић. Подсетимо, награда „Музика класика“ установљена је 2010, када је изашао први број истоимене ревије, а осмишљена је као признање домаћим уметницима, који су у оквиру календарске године оставили најзначајнији траг на овдашњој музичкој сцени.

М. С.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести