Најбоља представа „Чувари твог поштења”

За најбољу представу 4. фестивала Нови тврђава театар који се протекле недеље одржавао у Вили „Станковић“ у Чортановцима проглашена је представа „Чувари твог поштења“, у режији Бориса Лијешевића, Градског позоришта у Подгорици. Награда за најбољу режију припала је Кокану Младеновићу, за представу „Јами дистрикт“, Трупа Јами Дистрикт.
Б. Лучић/С уручења награда у Вили Станковић
Фото: Б. Лучић/С уручења награда у Вили Станковић

Награду за најбоље глумачко остварење у категорији мушка улога добио је Арпад Месарош, за улогу Краља Карла Ружног, у представи „Фама о бициклистима“, у режији Роберта Ленарда, Новосадско позориште - Ујвидеки Синхаз, Нови Сад. Награда за најбоље глумачко остварење у категорији женска улога, равноправно је припала Исидори СимијоновиЋ, за улогу српског концепта, Нини Нешковић, за улогу босанског концепта и Јелени Граовац, за улогу хрватског концепта, у представи „Јами дистрикт“, Трупа Јами Дистрикт.

Одлуке је донео жири који је радио у саставу књижевник и позоришни критичар Владимир Копицл (председник), глумица и редитељка Кинга Мезеи и редитељка Миа Кнежевић.

Награде је уручио председник Савета фестивала глумац Југослав Крајнов који је свечано прогласио 4. фестивал затвореним, и позвао гледаоце на јубиларни 5. Нови тврђава театар.

Н. П.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести