Никита Михалков ускоро гостује у београдском Народном позоришту

БЕОГРАД: Управница Народног позоришта у Београду Ивана Вујић договорила је током радне посете Бољшој театру у Москви гостовање руског редитеља Никите Михалкова у Београду са представом “12”, саопштено је данас из народног позоришта.
с
Фото: Youtube Printscreen

Захваљујући позиву великог руског глумца и председника Међународног филмског фестивала “Златни витез” Николаја Бурљајева, Ивана Вујић је присуствовала позоришној представи "12" према истоименом филму Михалкова, који је и режирао драму за сцену, а у њој и глуми заједно са Бурљајевим.

По завршетку представе Вујић је у сусрету са Никитом Михалковим договорила гостовање те представе на сцени Народног позоришта.

Један од најзначајнијих филмских режисера, аутор филма "Варљиво сунце" 1-2, "Урга", "Сибирски берберин", Михалков је изразио велику радост да поново дође у Београд у Народно позориште као глумац и као редитељ.

Руски режисер и сценариста је последњи пут био у Србији као гост Емира Кустурице на његовом филмском фестивалу "Кустендорф" на Мећавнику у јануару 2015. године.

Представа "12", као и његов филм из 2007. године заснован је на чувеном америчком остварењу "12 гневних људи" (1957) Сиднија Ламета.

Управница НП Вујић је у посети Бољшој театра изворно била поводом састанка са директором тог позоришта Владимиром Урином, балетским педагогом, са ким је наставила започете преговоре, још пре пандемије, о његовом доласку у Београд.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести