Прослављен 47. рођендан Новосадског позоришта/ Ујвидеки синхаза

Млади глумци били су перјаница музичко-сценске вечери Новосадског позоришта/ Ујвидеки синхаз, којом је у среду прослављен 47. рођендан ове куће.
Промо/Програм посвећен композиторима Давиду Клему и Ервину Ерешу
Фото: Промо/Програм посвећен композиторима Давиду Клему и Ервину Ерешу

Тек стасали на Академији уметности Нови Сад, а већ многи од њих и у професионалним улогама, показали су завидно умеће у сложеним кореографским и певачким остварењима, оригинално осмишљеним за ову прилику.

Цео догађај протекао је као шоу програм посвећен композиторима Давиду Клему и Ервину Ерешу, ауторима музике бројних представа Новосадског позоришта/ Ујвидеки синхаз. Театрализовани разговор о компоновању за позориште, сарадњи са редитељима и глумцима, анегдотама, са Клемом и Ерешом на сцени, као главним звездама вечери, водио је глумац Даниел Гомбош. Све је богато „илустровано“ нумерама из представа „Црни“, „Том Сојер“, „Едвард Други“, „Чаробњак из Оза“, „Тил Ојленшпигел“, које су, поред сјајних студената, изводили и познати глумци Новосадског позоришта.

Рок, поп, метал, реп, баладе, кабаре, жанрови су који су били заступљени и са великим одушевљењем прихваћени у публици. Богат програм у Новосадском позоришту/ Ујвидеки синхаз биће настављен и у фебруару. Публику очекује премијерно извођење представе „Под истим кровом“, у копродукцији са Асоцијацијом „Културанова“, а на репертоару су неке од најновијих представа – „Носорог“, „Паравани“, „Сељачка опера“, као и гостујућа остварења „Плес угрожених птица“ и „Црвни фијакер“.

И. Б.

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести