Рођендан Новосадског позоришта / ујвидеки синхаза

У Новосадском позоришту/ Ујвидеки синхаз вечерас у 19 сати биће прослављен 47. рођендан од прве премијере и свечаног отварања.
Novosadsko pozorište Foto: Dnevnik.rs
Фото: Новосадско позориште Фото: Дневник.рс   

Уместо традиционалног такмичења војвођанских драмских аутора који пишу на мађарском језику, због пандемијских околности одложеног за касније, ове године рођендан ће бити прослављен уз музички садржај, под називом “Црн и јак”.

Реч је о сценски уобличеним интерпретацијама композиција које су Давид Клем и Ервин Ереш писали за потребе Новосадског позоришта. Публика ће имати прилику да чује нумере из представа “Црни”, “Том Сојер”, “Едвард Други”, затим “Тил Ојленшпигел”, те “Чаробњак из Оза”... Глумачки ансамбл ће, као активни учесник у извођењу вокалних и инструменталних деоница, још једном потврдити своје комплетно умеће, којим нас изнова, из пројекта у пројекат очаравају. Најављено је да ће се, поред глумаца из Новосадског позоришта, на сцени наћи и њихове колеге из других позоришта, али и студенти са Академије уметности у Новом Саду.

Поводом свог 47. рођендана, из Новoсадског позоришта/ Ујвидеки синхаз још подсећају да се приликом оснивања ове куће настојало да представи савремени театар камерног типа, у коме ће се изводити актуелне, динамичне и естетски обликоване представе. Готово пола века касније, одредница савремено и даље природно надолази уз име Новосадског позоришта.    

И. Б.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести