Вучић захвалио Белучијевој што промовише српску културу

Премијер Александар Вучић захвалио је данас италијанској глумици Моники Белучи што је својим радом учинила много на промоцији Србије и српске културе.

Белучијева борави у Београду као гост међународног филмског фестивала - ФЕСТ 2017, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.Филм "На млечном путу", у режији Емира Кустурице, у којој Моника Белучи игра главну улогу, отвара овогодишњи ФЕСТ.

Сусрету Вучића и Белучијеве присуствовали су редитељ Емир Кустурица и амбасадор Италије у Београду Ђузепе Манцо.Како се прецизира у саопштењу, Премијер Вучић захвалио је Моники Белучи што је својим радом учинила много на промоцији Србије и српске културе кроз филмску уметност и пројекте које је са Кустурицом урадила у региону.

Белучијева је рекла да је за њу веома важан рад са редитељима из других земаља и упознавање других култура."У овом филму, чак, глумим на српском језику и то је невероватно искуство које сам стекла у Вашој земљи", истакла је она.Емир Кустурица захвалио је премијеру Вучићу на личној подршци коју је пружио филму "На млечном путу".Премијер Вучић је истакао важност промоције Србије кроз филмску индустрију и нагласио да ће Влада Србије и убудуће радити на подстицајима за филмске пројекте, како би што више како страних, тако и домаћих филмова, имало добре услове за снимање и постпордукцију у Србији.

Током сусрета, италијански амбасадор Ђузепе Манцо уручио је режисеру Емиру Кустурици одликовање "Носилац ордена Италијанске звезде", које додељује председник Републике Италије.

У образложењу за доделу ордена се наводи да је Кустурица повезан са културом Италије и сматра италијански филм својим узором - улицама и местима у Дрвенграду дао је имена великана италијанске кинематографије, пре свега Фелинија, док италијански филмови увек заузимају важно место у програму његовог фестивала Кустендорф.
 

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести