„Развојни пут...” и „Драги мој лажљивче”

Представа “Развојни пут Боре Шнајдера” Александра Поповића, у режији и адаптацији Предрага Штрпца, биће изведена у понедељак на сцени “Пера Добриновић” Српског народног позоришта, с почетком у 19.30 часова.

У представи играју: Радоје Чупић, Страхиња Бојовић, Мирослав Фабри, Стефан Јуанин, Игор Павловић, Душан Вукашиновић, Александра Плескоњић, Соња Дамјановић / Тијана Максимовић, Марија Меденица и Тијана Марковић. Ово ремек-дело Александра Поповића је иронична и сатирична сага о Бори Шнајдеру, с тим да, како додаје драматург Светислав Јованов, “представа коју режира Предраг Штрбац тежи да Поповићевог антијунака предочи не само као ’тамну страну’ свију нас, већ, нажалост, понекад и као једину страну”.

Представа “Драги мој лажљивче” Џерома Килтија, у режији Тибора Вајде, биће изведена сутра у 20.30 часова на Камерној сцени СНП -а. У представи играју Гордана Ђурђевић Димић и Миодраг Петровић. Дело је настало на основу дугогодишње преписке Џорџа Бернарда Шоа и глумице Патрик Кембел и представља нежну причу о односу два бића која се остварују заједно. Читаоцима “Дневника” поклањамо шест карата за поменуте представе. Добиће их читаоци који се у понедељак од 12 до 12.15 часова јаве на телефон Културне рубрике “Дневника” 480 6881. Добитници ће улазнице моћи да подигну у понедељак на портирници “Дневника”. 

Н. П-ј.

 

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести