Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Dijalog se nastavlja

29.09.2016. 20:45 09:06
Piše:

– Udruženje ugostitelja Novog Sada zadovoljno je što je Skupština grada ove sedmice usvojila izmene i dopune Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata,

po kojoj će lokali petkom i subotom moći da rade do jedan sat posle ponoći, a ostalim danima do 23 časa – kaže članica Upravnog odbora Udruženja ugostitelja Karmen Krivokapić.

Dozvolu za takvo radno vreme neće moći da dobiju svi ugostitelji već oni koji nemaju prekršajne prijave i naloge za pokretanje prekršajnih prijava zbog remećenja javnog reda i mira, prekoračenja radnog vremena i nivoa buke u lokalima.

– Skupštinska odluka trebalo bi da stupi na snagu za desetak dana, a do tada, lokali će petkom i subotom biti otvoreni do ponoći, a drugim danima do 23 časa. Tokom leta lokalna samouprava nam je dozvolila da radimo do sat posle ponoći zbog turističke sezone, ali je ta dozvola važila do 4. septembra – objašnjava naša sagovornica.

Ona kaže da će ugostitelji nastaviti da rade s Gradom na tome da se njihovo privređivanje uredi na duži period pa će biti formirana radna grupa, što je u obostranom interesu. 

– Grad Novi Sad ima višestruku korist od ugostiteljstva. Mi zapošljavamo više hiljada radnika u 1.500 registrovanih ugostiteljskih objekata u gradu iz kojih, po našoj statistici, u gradski buyet dolazi čak 40 odsto novca – naglašava Karmen Krivokapić. – Radno vreme jeste za ugostitelje najvažnije, ali ima još bitnih stvari koje treba da rešimo. U prvom redu, to je protivpožarna

zaštita i ishodovanje upotrebne dozvole.  Većina lokala nema upotrebnu dozvolu, između ostalih, svi oni dograđeni oko Spensa, dok, na primer, u centru, duž Zmaj Jovine ulice, ima stambeno-poslovnih objekata koji nemaju jasno razgraničenu namenu. 

Z. Delić

Piše:
Pošaljite komentar