Рецепт дана: Мафине од хељде

Безглутенски, а супер укусни колач.
mafine
Фото: Epa (Frank May)

Суви састојци:

100 г мевених бадема,

100 г ситних овсених пахуљица,

75 г хељдиног брашна,

2 кашике густина,

1 прашак за пециво,

1 кашичица цимета,

1 кашичица млевеног кардамома,

1/2 кашичице млевеног ђумбира,

мало соли

Мокри састојци:

160 мл јогурта,

60 мл кокосовог уља,

3 јајета,

2 кашике меда

Пуњење:

1/2 кашичице цимета

1 кашика меда

300 г јабука

Припрема

1. У једној чинији помешати све суве састојке у једној чинији, а у другој све мокре.  

2. Јабуке ситно изрендати и додати им мало меда и цимета.  

3. Суве и мокре састојке помешати и пунити до пола корпице за мафине, а затим додати јабуке и онда напунити до краја.  

4. Пећи у рерни на 200 степени око 20 минута.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести